440782.jpg

Gasellit ovat Rap trio + Tuottaja: Thube Hefner, Hätä-Miikka (a.k.a Hätis), Päkä ja Musajusa. Yhtye tuli suhteellisen suureen suosioon pari vuotta sitten kun he julkaisivat kappaleen Ime Huiluu, jolla on nyt yli miljoona näyttökertaa youtubessa. Gasellit räppäävät usein parisuhdeongelmista, kaupunginkuvasta ja joka miehen ongelmista. Yleensä yhtyeen kappaleet ovat hieman pop-henkisiä ja ovat tarkoitettu valtavirran räpiksi, mutta biitit ja räpit (etenkin Thube Hefnerin) erottavat heidät muista.

Uudessa levyssä on 10 kappaletta joista neljässä on vieraileva artisti. Kasmir ja Iisa ovat hyvät lisäykset kappaleihin joissa he esiintyvät, koska yleensä Hätis hoitaa kertosäkeet ja hän ei ole erityisen tunnettu laulutaidostaan. JV ja Gracias tuovat omat räppivärssyt levyn alkupuolella ja olen pitkään nauttinut JV:n musiikista ja hän mielestäni aloittaa levyn laukauksella, koska hänen osuutensa on levyn ensimmäinen verse. Graciaksen verse ei ole mikään ihmeellinen, mutta tuo täytettä levyn pisimmälle kappaleelle. Gasellien suurin ongelma on aina ollut Thuben räpit suhteessa muiden räppeihin, Thube vaan on (mielestäni ;)) paljon parempi iskemään riimejä ja hänen äänensä sopiva, kun taas hätiksen verset usein jäävät vajaaksi ja kertsit alkavat ärsyttää ja Päkä iskee keskivertotason versen lähes aina. Jos Thuben setit maistuu suosittelen kuuntelemaan hänen soololevyänsä nimellä DJ Ibusal - mt Everest. Levyn parhaimmat kohdat ovat kun Thube iskee niin sanotun "migos flown" eli "Three 6 mafia" flown jossa tahti kireytyy puolellatoista. Sitä on vaikea selittää, mutta sen kuulee helposti esim kappaleissa: Betoni-Intiaani ja Seitti. Biitit ovat perus musajusa tasoa eli ei valittamista niiden suhteen. Levyssä tuntui silti olevan filleriä vaikka siinä onkin suhteellisen vähän kappaleita.

Overall Gasellit taas iski keskivertoiset kortit pöytään julkaisemalla lyhyen levyn, jonka hyvät osuudet täyttävät vain 1/3 levystä ja saa sinut haluamaan lisää soolomatskua Thubelta.

4.9/10